Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny przypomina iż zgodnie z art. 64 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia podmioty działające na rynku spożywczym lub na rynku materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością składają wniosek o wpis do rejestru zakładów albo o zatwierdzenie zakładu i o wpis do rejestru zakładów, w terminie co najmniej 14 dni przed dniem rozpoczęcia planowanej działalności, w formie pisemnej, według określonych wzorów. Składając wniosek listownie należy również uwzględnić czas, kiedy dany wniosek zostanie doręczony do odpowiedniego Organu inspekcji sanitarnej, gdyż termin 14 dni jest liczony nie od dnia wysłania listu, tylko od dnia dostarczenia wniosku do siedziby właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. Niedotrzymanie tego terminu może skutkować pozostawieniem  wniosku bez rozpatrzenia.

Kontakt

Dziennik Podawczy
centrala telefoniczna:
(12) 644-93-72;
(12) 644-99-64;
(12) 684 41 83

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

2021  Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Krakowie